Dovlecelul poate fi unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi în orice anotimp. Poate fi folosit la orice mâncare și pentru toate gusturile.
Chifteluțe de dovlecel – Ingrediente
2 dovlecei
100 grame brânză sărată sau parmezan
100 grame făină albă
2 ouă
1 legătură ceapă verde
100 grame pesmet
sare
piper
boia dulce
*se poate adăuga opțional usturoi/mărar/pătrunjel, după gust
Chifteluțe de dovlecel – Mod de preparare
Alegi cei mai frumoși doi dovlecei de la piață. După ce i-ai spălat și decojit, dă-i prin răzătoare. Presară puțină sare deasupra compoziției rezultate și așteaptă timp de 15 minute pentru ca apa să fie eliminată.
După ce storci dovlecelul, așază-l într-un bol alături de brânza sau parmezanul ras și amestecă compoziția. Aici adaugă și legătura de ceapă verde tocată mărunt, făina, cele 2 ouă și condimentele, după preferință. Pentru un plus de savoare, noi…